jobba i hängmattan

Jobba från hängmattan?

Hur arbetar man och tar semester samtidigt?
Nu när sommaren närmar sig med stormsteg, Midsommar är bara några dagar bort, så blir en fråga väldigt aktuell för många småföretagare i landet. Hur kunna få lite ledigt utan att riskera att förlora affärer?

Ett praktiskt problem kommer man inte ifrån, bakgrundsljudet, med barnen lekande på tomten eller ta ett samtal på krogen får man bli duktigt på att komma med ursäkter och snabbt hitta en lugn vrå.

Men å andra sidan så kan man ju alltid förstå att man inte sitter fjättrad vid datorn en solig dag.

Men ett par knep finns att ta till.
Utnyttja en svars service. De tar meddelande i ditt namn och du återkommer när du sitter lite lugnare till, är det brådskande kopplar de ut till den telefon du angett.

Använd IP telefoni och ta samtalen på en trådlös telefon i hammocken, och vips så sträcker sig hemakontoret ut i trädgården, ingen vidarekopplingsavgift och

Vidarekoppla till mobilen, den vanligaste lösningen men i mina ögon enbart vettig som tillfällig lösning, men ingen hållbar lösning hela sommaren, varje samtal som rings in måste vidarekopplas ut till mobilnätet och blir i nästan alla fall en kostnad på runt kronan per minut. Sedan ringar man ut så presenteras mobilnumret och folk som ringer tillbaka kommer obönhörligen att ringa på mobilen. Använda svarsservice i det fallet blir krångligt och du får själv vittja din röstbrevlåda.

Mobil anknytning, en riktigt bra lösning då alla samtal går ut till mobilen men man nås och ringer ut på sitt fastnätsnummer. Funkar utmärkt att kombinera med svars service då samtals kontrollen ligger kvar i växeln. Men vad händer som man har radioskugga i hemmet? Komplettera den mobila anknytningen med en trådlös telefon via IP telefoni och problemet är löst där.

Köp en box till trådlösa telefonen hemma och koppla in den till din IP telefoni på jobbet så är hemarbetsplasen fixad. Många operatörer kan erbjuda detta, är ni kund till Streamtel så får ni ingen ökad månadskostnad, och kan enkelt koppla mellan kontorstelefonen och hemmakontoret via en webbsida.

Svars service finns en rad leverantörer till. Kostar ca 1000 kr i uppstart och 500 kr/månad samt 8kr/hanterat samtal.

Mobil anknytning, telenor har en lösning, tre och tele2 också, använd din mobiltelefon som den enda telefonen, på vissa kan ni presentera enbar fastnätsnumret andra är det mobilnumret som gäller. Men ingen av dom kan komplettera med svarsservice eller en trådlös telefon hemma eller fast telefon på kontoret.

Nu får vi hoppas att solen kommer tillbaka så vi kan njuta av tekniken.