Wifog eller Hallon?

Hallon är en av de lågprisoperatörerna som tydligt utmanat jättarna Tele2, Tre och Telia. Med pressade priser, och smalt utbud, vänder de sig till personer som framförallt fokuserar på priset.

Även Wifog är en lågprisoperatör – om än inte lika känd. Abonnemangen är billiga men skiljer sig på flera punkter mot Hallon. Detta inte minst eftersom det finns ett Wifog abonnemang som är helt gratis. Vad är bäst?

Hallon

Hos Hallon ingår alltid fritt antal samtal och sms. Det som väljs är därmed enbart surfmängd.

  • 4 GB 99 kr
  • 8 GB 149 kr
  • 50 GB 299 kr

Det erbjuds abonnemang på fem olika nivåer så detta är enbart exempel. Dessutom ger Hallon i stort sett alltid 4 månader för halva priset för nya kunder. Men ordinarie pris är alltså vad som anges ovan.

Wifog

Hos Wifog finns superbudget-abonnemang samt de som liknar Hallon. Exempel:

  • Zero – Gratis – 15 minuter, 20 sms och 0,5 GB
  • Medium – 60 kr – 200 minuter, fira sms och 2 GB
  • XL – 150 kr – Fria samtal, fria sms och 8 GB

Bara exempel av abonnemang – det finns fler abonnemang att välja på.

Jämföra priser

För det första skiljer det sig gällande om fria samtal/sms ingår eller inte. Den som klarar sig på 200 minuter (ca 7 minuter per dag i en månad…) kan teckna Medium. Detta för att spara 30 kronor mot Hallons 4GB abonnemang med fria samtal/sms. Kan eventuellt vara värt det om SIM-kortet ska användas i enheter ska vara uppkopplade till internet eller i en telefon som ytterst sällan används.

Önskas fria sms och samtal så är lägsta kostnaden hos Wifog Large. Till en kostnad av 90 kronor månaden ges även 2 GB surf. På denna punkt är alltså denna operatör billigast.  Kan exempelvis användas i gamla ”knapptelefoner” som inte har internetuppkoppling. Önskas däremot 8 GB surf så vinner Hallon. Detta visserligen bara med en krona…

Gratis abonnemang med Wifog Zero

Det unika med Wifog är inte att priset är några kronor under Hallon – utan att de erbjuder ett helt gratis abonnemang.

Med Zero ingår 15 minuter, 20 sms och 0,5 GB surf. Ytterst få ringer enbart 15 minuter per månad men det finns en väg att tjäna Wifogpoäng och förbättra villkoren.

Precis som Youtube och Facebook finansieras med reklam har även denna operatör valt reklamvägen för att kunna hålla nere kostnaden för sina kunder. I appen går det att se på olika reklamklipp, ett par per dag, samt göra enkäter för att på detta sätt samla poäng. Poängen används sedan till olika tjänster i abonnemanget.

Vad är bäst? Det beror på…