trasig iphone xs

Byta glas på iPhone XS en dyr historia

Dagen avancerade smartphones är dyra i inköp speciellt när det kommer till toppmodellerna och att reparera dessa är också en dyr historia. När det tråkiga inträffar och skärmen spricker efter att man tappat telefonen i marken är det ett utbyte av hela displayen som måste göras och att byta glas på iPhone XS som exempel kostar ca 3500kr om man lämna in den hos Apple men då kan man vara säker på att man får den lagad med originaldelar och att garantin fortfarande gäller. Om man väljer någon av dom fristående reparationsverkstäderna som finns bör man undersöka om dom använder sig av samma delar som Apple eller om dom använder delar från tredjepartstillverkare som möjligtvis inte håller samma kvalitet.

Med tanke på dom höga reparationskostnaderna bör man undersöka om man har någon försäkring som kan täcka kostnaden eller en del av kostnaden. Och om man vid köpet av en iPhone köpte till Apples egen försäkring Apple Care kostar det enbart några hundra lappar att få ett skärmbyte utfört.

I förebyggande syfte är det även en billig investering att köpa ett mobilskal och skärmskydd för att motverka skador och det finns en uppsjö av olika typer av skydd som har olika funktion och olika grader av tålighet.