mobilanpassad hemsida

Ditt företag förtjänar en hemsida – som fungerar i mobilen

I dagens samhälle kretsar det mesta vi gör i livet på ett eller ett annat sätt runt internet. Ska vi köpa kläder kan vi inför köpet jämföra och kolla utbud på olika butikers hemsidor. Vi läser om kvalitet, om priser och vad som är modernt just denna årstid. Hittar vi något vi vill köpa eller bara vill prova kan vi med bara ett knappklick få den hemskickad nästföljande dag. Om man ska baka en kaka, läsa tidningen eller se en ny film är det väldigt få av oss som faktiskt går och köper en kokbok eller en biobiljett. Nästan alla av oss gör det vi ska göra, enkelt och bekvämt från en hemsida.

Allt detta är en självklarhet för de flesta. Men få ser hur man som privatperson eller egenföretagare kan dra nytta av en hemsida. Beroende på hur mycket tid, intresse och kunskap man har i ämnet kan man skapa en hemsida som fyller rätt ändamål. Driver man en närbutik med ett oregelbundet sortiment kan det vara svårt att ha en onlineförsäljning, men man kan göra reklam för sina öppettider, sina leverantörer och hur man hittar dit samt kontaktinformation. Gör man det så har man en väldigt enkel hemsida som fyller en viktig roll utan att man behöver uppdatera den så ofta.

Jobbar man med catering, blomförsäljning eller i t.ex. en städfirma så kan man utnyttja en hemsida mer med olika erbjudanden, en portfolio från tidigare kunder, priser, bilder osv. Detta är en mer aktiv hemsida som kräver lite mer jobb men som ständigt är uppdaterad och aktuell och ger kunder en större mer övergripande bild av företaget. En sådan hemsida fungerar allra bäst i kombination med en webbshop för att förenkla för både kunder och företag.

Som privatperson kan man utnyttja en enkel hemsida med att göra t.ex. en hobby publik för allmänheten eller för att finna likasinnade. Du kanske är en fågelskådare och vill dels publicera bilder på dina senaste och bästa bilder på fåglar men även skapa en mötesplats för andra fågelskådare i din omgivning. En hemsida behöver inte alltid vara vänd åt den stora marknaden. Du kanske tränar ett knattelag i handboll och vill informera spelarna och föräldrarna om när nästa match är eller vilka tider det är träning.

Oavsett vad man har för publik så är en hemsida väldigt bra att ha, då den är så enkel att hantera och så anpassningsbar. I dagens lägens läge när många av de som använder internet gör det via sina mobiltelefoner så är det viktigt att tänka på att din sida är mobilanpassad. Att mobilanpassa hemsidan behöver inte vara speciellt svårt, men behövs hjälp så finns det webbutvecklare specialiserade på just detta.