Välj rätt korthållare till mobilskalet

Med en korthållare på mobilskalet får du med dig korten och kan lämna plånboken hemma. Men det gäller att jämföra de olika alternativen och välja rätt. Det skiljer sig nämligen ganska mycket mellan de olika alternativen. Här presenteras några av de vanligaste korthållarna till mobilskal:

Antal fack – Hur många kort vill du ha?

Det här är kanske den viktigaste frågan att ställa sig. Det vanligaste är att de bara rymmer ett enda men med expanderbart tyg går det att få med 2-3 stycken. Det finns även hårdare alternativ korthållare med flera fack.

Vilket material önskas på korthållaren?

Tyg, plast eller silikon? För de flesta spelar materialet ingen roll men både hållbarhet och design påverkas av materialvalet. Tyg är mjukast och skapar en lite strävare yta. Inom detta material finns även expanderbart tyg som därmed fungerar med en resåreffekt.

Fäste – Hur ska den fästa på mobilen?

Kan du tänka dig att limma på din mobil? Många vill inte använda för hårt material för att då skapa fläckar eller skador på mobilen. Men på något sätt måste korthållaren fästas på mobilskalet.

Ena alternativet är dubbehäftande tejp eller lim. Detta är redan monterat på korthållaren. Ta bort skyddsplasten och montera korthållaren där du vill ha den. Mät gärna i förväg så du med säkerhet vet att den passar.

Andra alternativet är att använda korthållare med stark magnet. Ett bra alternativ för dig som inte vill råka skapa fläckar på grund av lim eller tejp. Däremot finns en begränsning med magnetalternativet. Det är nämligen inte alla mobiler som har så mycket metall att magneten fäster. Ofta nämns det vilka modeller som den är kompatibel med.

Korthållare inut mobilskalet

Ett tredje alternativ är att ha korten i själva skalet. Det är knappast praktiskt då skalet måste tas bort vid varje betalningstillfälle. Samtidigt kan de flesta kort läggas in i Apple Pay och Samsung Pay vilket gör att de inte behöver användas vid betalning. Att välja ett skal som har utrymme inuti kan snarare ses som förvaring än enkel betalningslösning. Men även det kan vara nödvändigt ibland.