Mobilen som hjälpmedel på resan

Mobiltelefonen är kanske det bredaste och mest använda hjälpmedlet idag. Nästan oavsett vad man vill ha hjälp med så finns en app för det. Sedan är dom ofta sämre eller bättre utvecklade både vad gäller funktion och utseende men många appar klarar man sig helt enkelt inte utan. Reseapparna utgör en av de större kategorierna åtminstone i appstore och det är intressant att se vilken hjälp man kan få även när man ska ut och resa.

 

Stora användningsområden

Många reseappar är otroligt användbara. En GPS är en regel snarare än ett undantag oavsett vilken stad eller land man besöker. Vid minsta lilla svårighet att hitta fram till den rätta adressen plockas telefonen upp och GPS:en startas. Ett väldigt bra hjälpmedel som förmodligen skulle vara svårt att klara sig utan oavsett om man letar efter en restaurang eller hotellet man ska bo på.

 

Dessutom finns det en mängd olika valutaväxlare som är en väldigt bra sak att ha med sig vid en utlandsresa. Huvudräkning i all ära men apparna uppdateras ständigt efter valutakurser världen över och det är snabbt gjort att räkna ut vad dom nya skorna eller middagen kommer kosta i svenska kronor.

 

De stora och populära apparna är klockrena vare sig man reser i jobbet eller privat där GPS och valutaväxlare är väldigt användbara, liksom att kunna göra en klassisk direktöversättning med Google Translate när man befinner sig i ett främmande land. Det finns dock många andra roliga appar att utforska när man är på resande fot. Har man semester och beger sig iväg på exempelvis en fiskeresa kan man bland annat utforska möjligheten att skrämma bort myggen med appar- men fungerar myggappar?

 

Användningsområdena är många och likaså hjälpmedlen när man ska iväg, oavsett om det är hemma i Sverige på semester eller tvärs över jordklotet på affärsresa.