Mobile Wars

Årets nya toppmodeller av smartphones

I år kommer kriget fortsätta om vilket företag som sitter på tronen om smartphones marknaden. Apple gick precis om Samsung med dom högsta försäljningssiffrorna för mobiltelefoner i världen och en av orsakerna är batteriproblemen som fick Samsung att dra tillbaks Note 7 från marknaden. Lite sarkastiskt är väl även att fabriken som tillverkar batterierna till Note 7 för Samsung brann upp ungefär samtidigt som Apple gick om Samsung i försäljning.

I år kommer både Samsung och Apple släppa nya modeller av sina flaggskepp och närmast verkar det vara för Samsungs Galaxy S8 som sägs släppas i april och Samsung gör allt för att hajpa modellen med en pressträff för att meddela datumet när Galaxy S8 släpps.

galaxy s8

Det verkar även som LG har en ny toppmodell runt hörnet med LG G6 som är efterföljaren till förra årets modell LG G5 och vi har redan sett att vissa återförsäljare av mobiltillbehör har lagt upp både LG G6 skal och andra LG G6 Tillbehör i sortimentet. Tidigare har det även läckt ut bilder på mobilskal till LG G6 från den kända tillverkaren Spigen som Phonearena skrivit om. Även produkter som Galaxy S8 skal och Galaxy S8 fodral har lagts upp i sortimentet på vissa ställen.

LG G6

Många rykten kretsar även runt Apples nya modell som troligtvis kommer att få namnet iPhone 8 och förväntningarna är höga med tanke på att iPhone firar 10 år som produkt i år. Vissa rykten säger att fingeravtycksläsaren kommer att ersättas med en ansiktsskanner som kommer läsa av ditt ansikte i 3D och där efter låsa upp telefonen, det känns dock lite långsökt för det känns som en sådan manöver är mycket krångligare än att dra sitt finger över läsaren. En sak kan vi nog vara säkra på när det kommer till iPhone 8 och det är att hörlursuttaget inte kommer komma tillbaka.
iphone 8