Jabra X10

Jabra JX10 nu lite mer testat

Efter en stunds användande så ville jag ge lite feedback på hur Jabras kombinerade headset för mobiltelefon och IP telefon är att använda.

Det jag kan säga är att det är riktigt smidigt. Med lurlyftaren och bluetooth huben kopplad till bordstelefonen så kan jag direkt via knappen på headsetet lyfta på luren. Perfekt om man står en bit ifrån telefonen när det ringer. Räckvidden är inte lika bra som för DECT headset som Plantronics CS60 coh GN 9120, men det är i alla fall över 5 meter, jag kan gå utanför kontoret och kommer nästan till kaffemaskinen utan att det börjar knastra, det är mycket bekvämare och väger bara en bråkdel av de andra jag nämnde.
Bilden visar headsetet liggande på Bluetoothhuben samt lurlyftaren installerad på telefonen (Grandstream GXP-2000). Sladden man slipper till örat kompenseras av sladdarna till och från telefonen, men där gör de mindre skada.

Till headsetet levereras också en liten bordshållare som laddar det samtidigt. Har lite svårt för det, för headsetet sitter för hårt fast, man måste använde två händer och ta i för att ta bort headsetet ut laddaren.

Ringer det på den fasta telefonen så trycker man bara på lurknappen på headsetet och luren lyfts och samtalen kopplas upp. Detsamma om det ringer på mobilen. Det enda man inte kan göra (i alla fall har jag inte hittat hur) är att använda röstupprigning på mobiltelefonen, trycker man på lurknappen då så lyfter den luren på den fasta. Det är dock ingen funktion jag själv använder alls.

Vad gäller ljudkvaliteten så är det vad jag kan erfara riktigt bra.

Vill man ha ett smidigt headset som fungerar till fasta om mobilen så kan jag så här långt varmt rekommendera denna lösning, jag kommer att behålla det här exemplaret 🙂

Jag har en liten invändning till dock, och det är att när man har det i örat så kunder det vara lite bekvämare, kontakten på headsetet har ett par vassa hörn som skaver lite i örat, jag känner av detta efter 10-15 minuter, så när jag inte pratar så får det ligga på skrivbordet. Men det är fortfarande den smidigaste lösningen jag har hittat.