jabraspeak 410

Jabra SPEAK 410 – testad!

Nu har jag testat Jabra’s nya högtalartelefon för Softphone, som jag redan puffat för. Kort är Jabra SPEAK 410 en vettig högtalartelefon till softphone, som även funkar för mindre telefonkonferenser.

SPEAK 410 ansluts till en USB port på datorn (på samma sätt som ett USB headset) och drivrutiner installeras automatiskt. I Softphone har jag ”Windows standard enhet” inställd som ljudenhet och SPEAK 410 funkar direkt – plug-and-play! Högtalartelefonen får ström från USB porten, inget batteri behövs.

Högtalartelefonen har lyxigt bra ljud! Fylligt och detaljerat. Bra ljud är inte bara lyx utan framförallt en fråga om ergonomi och användbarhet. Jag kan prata och lyssna avslappnat. Risigt ljud gör att man automatiskt höjer rösten, vilket dra ner konferensupplevelsen för alla. Även den i andra änden upplever samma sak, det märks att jag pratar i en högtalartelefon, men ljudet är klart och brusfritt.

Volymen hanteras antingen i Softphone eller direkt på telefonen, det finns också en sekretessknapp.

En fin detalj är att SPEAK 410 har en 3,5 mm headsetkontakt. Det betyder att du kan använda mobilens headset också till Softphone. SPEAK 410 fungerar alltså som en USB-headsetadapter. Sladdvinda med inbyggd sladd och ett praktiskt fodral i neopren ingår också. Mervärden som förutom den humana prissättningen, c:a 1100 kr (ex moms), motiverar ett inköp!